Quantcast
Channel: Gjærbakst Archives - Mat På Bordet
Viewing all 91 articles
Browse latest View live

Eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø

$
0
0
Eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø
Nye eltefrie rundstykker på gang her og denne gangen er det eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø som gjelder!Like enkle å lage som ‘vanlige’ eltefrie rundstykker bare litt flere ingredienser.…

Eltefrie hvitløkssnurrer med ost

$
0
0
Eltefrie hvitløkssnurrer med ost
Det er tid å bake igjen – er du klar for eltefrie hvitløkssnurrer med ost? Håper det altså! Ikke bare er det fenomenalt gode, de er også halvgrove. Yup, litt…

Eltefrie rundstykker med hampmel og chiafrø

$
0
0
eltefrie rundstykker med hamp
Jeg går inn i matbutikker som andre går inn i klesbutikker – på utkikk etter noe nytt og spennende å fornye oss med…. I det nye nabolaget mitt (jeg bor…

Eltefrie rundstykker med hampmel og chiafrø

$
0
0

Jeg går inn i matbutikker som andre går inn i klesbutikker – på utkikk etter noe nytt og spennende å fornye oss med….

 

I det nye nabolaget mitt (jeg bor midlertidig på St.Hanshaugen i Oslo) er det mange nye spennende matbutikker i nærheten med masse nytt å oppdage. Nylig under besøk hos min lokale Coop Mega hadde jeg litt ekstra tid og brukte den (fornuftig som jeg er) i den økologiske avdelingen. Der er det alltid mye spennende synes nå jeg…. Jeg drømmer om å kjøpe en 5 kilos pakke med cashewnøtter for eksempel men holder tilbake da jeg vet at vi aldri klarer å spise de opp. Det er faktisk mye som frister i det hjørnet der…

 

For noen år siden da jeg skrev mye om eltefritt brød var jeg stadig på utkikk etter nye ingredienser jeg kunne bake brødet med. Det er dessverre blitt en stund siden jeg fant på noen nye kombinasjoner, men mens jeg sto der i det økologiske hjørnet falt mine øyner på en meltype jeg ikke hadde vært bort i før – nemlig hampmel. I følge info på pakken er hampmel glutenfritt, og rikt på proteiner og fiber. Også i følge pakken skal den gi baksten en deilig nøtteaktig smak. Gjett om hampmel gikk rett i handlekurven…

 

Og det er historien på hvorfor jeg nå baker eltefrie rundstykker med hamp. Chiafrø var en liten ettertanke. Jeg har en pose stående i skapet og siden jeg aldri fikk smaken på chiagrøt brukes de både i det ene og det andre når jeg tenker at det kan passe. Du kan sløyfe de om du vil.

 

Du er vel nysgjerrig nå på resultatet tenker jeg. Vel, for å si det rett ut var jeg noe skeptisk til den grønngrå deigen jeg rørte sammen men jammen ble det ikke fenomenalt gode rundstykker. Supersprøe! Saftig innvendig og ja, det stemmer, en litt nøtteaktig smak. De var så gode at jeg straks lagde en brødvariant også – men den oppskriften må du vente litt på. Lag rundstykkene først du…

eltefrie rundstykker med hamp

The post Eltefrie rundstykker med hampmel og chiafrø appeared first on Mat Pa Bordet.

ELTEFRITT SPELTBRØD MED HAMP OG LINFRØ

$
0
0

ELTEFRITT SPELTBRØD MED HAMP OG LINFRØ

Jeg er i gang igjen! Ikke bare med baksten men også med bloggen. For som du sikkert har lagt merke til er den NY!

Jeg elsker den nye looken og alle de nye funksjonene – det håper jeg du gjør og!

Her kommer den første nye oppskriften på den nye bloggen og det må jo selvsagt være et eltefritt speltbrød med min ny oppdagete ingrediens – hamp mel. Jeg har laget rundtstykker med hamp allerede, de var rett og slett kanongode. Jeg anbefaler at du prøver de og – oppskriften finner du her.

Brødet er like god – litt mer bit med linfrø og super å fryse. Jeg pleier å skjære brødet i skiver, legge de i en pose og så i frysen. Da kan jeg ta ut akkurat så mange skiver jeg trenger, la de tine på kjøkkenbenken eller sette de i brødristeren om jeg trenger de kjapt.

The post ELTEFRITT SPELTBRØD MED HAMP OG LINFRØ appeared first on Mat Pa Bordet.

Grove burgerbrød med linfrø

$
0
0

burgerbrød

I vårt hus er det burgersesong hele året!

Det vi si, om sommeren er det mest den klassiske burgeren på grillen som serveres. Resten av året er det gjerne fiskeburgere, kyllingburgere eller vegetarburgere som gjelder.

Som med det meste er også en burger bare så god som sitt svakeste ledd. Det synes jeg som oftest er brødet. Burgerbrød som du får kjøpt har for lite substans for min smak (det finnes unntak) og jeg ender stort sett med å kjøpe rundstykker istedenfor burgerbrød nettopp fordi det er litt mer ‘hold’ i de.

Oppskrift på burgerbrød finner du allerede her på bloggen – har du ikke prøvd den enda bør du prøve denne oppskriften som har en litt spesiell ingrediensliste, men som gir vanvittig gode brød. Om du er på utkikk etter en noe sunnere variant, en grovere en altså, er dette oppskriften du trenger. Disse burgerbrødene dobler selvsagt som vanlige rundstykker. Form de som du vil alt ettersom hva du trenger de til.

Grove burgerbrød – gir 8 store burgerbrød

The post Grove burgerbrød med linfrø appeared first on Mat Pa Bordet.

Kanelboller med appelsin

$
0
0

Kanelboller med appelsin

De er her – kanelboller med appelsin og jammen er de gode!

Man kan jo spørre seg selv om det er mulig å gjøre noe som er så godt i utgangspunktet – kanelboller altså – enda bedre. Muligheten er i hvertfall verdt å undersøke synes jeg og her er resultatet.

Kanelboller med appelsin er ikke noe ny greier – det er ganske utbredt i USA. Google ‘orange cinnamon rolls’ for eksempel og du vil finne fluks med oppskrifter i tillegg til noen varianter av ferdigboller.  Dette er min variant og den er basert på en oppskrift jeg fant i boken Big american cookbook skrevet av Mario Batali. (Boken anbefales om du er glad i amerikansk mat).

Så hvor kommer appelsin inn i bildet? Du finner litt appelsinskall i deigen og litt i kremost fyllet. Appelsinsaft finner du i glasuren og i rosinene som har fått trekke seg i appelsinjus mens deigen har hevet. Godt med appelsinsmak gjennom hele bollen med andre ord.

Dette er supergode kanelboller med frisk smak av appelsin. Stor tommel opp for disse her i huset…

kanelboller med appelsin

 

Kanelboller med appelsin

The post Kanelboller med appelsin appeared first on Mat Pa Bordet.

Kanelgifflar eller mini kanelboller om du vil

$
0
0

Kanelgifflar - mini kanelboller

Du har sett de i butikken – svenske kanelgifflar eller mini kanelboller, der de ligger i posene sine og frister.

Eller kanskje ikke. For min del så fristet det ikke å kjøpe, men det fristet å lage. Første forsøket ble en hulter til bulter resultat med kanelbollene liggende ferdigstekt på stekebrettet i all mulige retninger. I motsetning til kanelboller skal kanelgiflar stekes ‘stående’ ikke liggende om du skjønner hva jeg mener, og da må det litt mer til enn å bare stille de opp som små soldater på brettet. De har nemlig tendenser til å leve sitt eget liv om du ikke tar noen grep. De nødvendige grepene forklares i mere detalj i selve oppskriften.

Kanelgiflar er også livsfarlige. Du får en ned i to eller tre jafs og er klar for neste før du vet ordet av det. Vær flink og del de. Eller frys de i porsjoner slik at de ikke forsvinner med en gang.

Jeg drysset de med litt melis før servering, mest for syns skyld. De smaker fortreffelig uten også.

Lyst på flere kanelbolleoppskrifter? Ta en titt her. 

Kanelgifflar - mini kanelboller

Kanelgifflar – mini kanelboller – ca. 25 stykk

The post Kanelgifflar eller mini kanelboller om du vil appeared first on Mat Pa Bordet.


Skoleboller – de beste

$
0
0

skoleboller

Her er de – de beste skolebollene noensinne!

Deilige luftige skoleboller med en god klatt vaniljekrem toppet med melisglasur og kokos. Dette er noe av det beste jeg vet!

Det er en magisk kombinasjon – vaniljekrem, bolle, kokos, melisglasur – som bringer tilbake barndomsminner fra Geheb besøk. Valget sto stort sett alltid mellom en tolvøres ( for ihht til min far, så kostet de en gang 12 øre…) og et stykke bløtkake. Nå som jeg har våget å skrive om tolvøres står vel bløtkake  for tur…

Skolebollene ble superluftige, hadde nok med vaniljekrem og plenty of kokos akkurat som jeg liker de. Å få med seg litt vaniljekrem i hver bit er en ‘must’ og oppskriften gir generøst med vaniljekrem. Om du ikke klarer å fordele alt blant bollene kan du alltids spise det med litt bær som dessert.

Synes du det virker litt overveldende å lage skoleboller? Vel, la meg forsikre deg om at det er ikke vanskelig. Bolledeig er bolledeig, og vaniljekremen lager du enkelt selv eller kjøper ferdig om du vil jukse litt.

skoleboller

Skoleboller – 10 stykker

The post Skoleboller – de beste appeared first on Mat Pa Bordet.

Eltefritt speltbrød med chiafrø

$
0
0

Eltefritt speltbrød med chiafrø

Jeg har bakt i påsken. Funnet tilbake til gleden av å blande nye brøddeiger (ja, jeg blir lei jeg og) takket være en stor, brun bakebolle jeg fant på antikvitetsmarkedet her i nabolaget. Mer skal altså ikke til.

Kanskje det også har litt sammenheng med at vi er på hytta, vi har fri, været er sånn passe og jeg  har litt av hvert av melrester i bakeskuffen min. Der ligger det også halve poser med frø og nøtter som bare ber om å bli blandet inn i en brøddeig.

Dets er ikke noe hokus pokus å blande sammen en brøddeig. Jeg slumper på mel og væske og tilsetter mer av det ene eller det andre for å få ønsket konsistens på deigen. Det var slik eltefritt speltbrød ble til. Jeg lagde det enda en gang for å måle ut og notere hva jeg brukte slik at jeg kunne gi deg en oppskrift å følge. Men, prøv å slumpe litt  du og. Har du noen melrester så er det bare å blande sammen en deig. Øvelse gjør mester vet du.

Skal du gjøre feil så tilsett heller for mye væske enn for lite, det er lettere å korrigere. Tilsett mer mel om nødvendig etter 1. heving av deigen. Visse meltyper og frø vil absorbere mer vann enn andre. En meget våt deig kvelden før kan være helt perfekt dagen etter. Eller ikke. Jeg kan ikke garantere noe, men lager du eltefritt ofte nok vil du også snart kunne kjenne igjen hva som er en god konsistens på deigen.

Denne blandingen ble sabla god. Et saftig brød med svak smak av nøtter. Fantastisk til all mulig pålegg eller bare godt smør.

Eltefritt speltbrød med chiafrø

Eltefritt speltbrød med chiafrø

The post Eltefritt speltbrød med chiafrø appeared first on Mat Pa Bordet.

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

$
0
0

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

Bringebærsnurrer med sitron må du ha vet du!

Saftige snurrer fylt med kremost smaksatt med sitron og fylt med bringebær. Melisglasur og en lett dryss med kokos måtte også til før jeg var helt fornøyd. Skivede mandler var et alternativ til kokos, men det ble altså kokos. Gjør som du vil. Egentlig trenger du hverken kokos eller mandler – snurrrene er gode uten også.

Dette er altså den første baksten på det nye studiokjøkkenet mitt. Studiokjøkkenet er ikke komplett enda – jeg mangler oppvaskmaskin og kokeplate og det fine kjøleskapet mitt får jeg ikke gjennom døren. Alt ordner seg og kommer på plass etterhvert, men i dag måtte jeg bare bake og ‘innvie’ det nye kjøkkenet.

Følger du meg på snap og eller Instagram (stories) kan du se hvordan de ble til (jeg heter matpaabordet begge steder).

En liten hemmelighet : jeg glemte å ha gjær i deigen! Etter en time hadde ikke den fine deigen min beveget på seg og etter å ha sjekket gjærposen,som var åpnet men hadde like mye gjær i seg som før, var tabben et faktum. Så hva gjør man når man har glemt å ha gjær i deigen? Rør gjæren ut i litt varmt vann og tilsett litt mel slik at du har en veldig klissete deig. Hell dette opp i bollen med deigen og begynn å elt. Kjøkkenmaskinen gjorde jobben for meg, alt jeg måtte passe på var at den tilsatte gjærdeigen var eltet godt og jevnt i deigen. Dette tok ca. 10 minutter.

Resten er historie som de sier. Deigen hevet seg flott som den skulle og snurrene ble laget. De ble bare ferdige litt senere enn forventet…

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON

BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON – 10 store snurrer

The post BRINGEBÆRSNURRER MED SITRON appeared first on Mat Pa Bordet.

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

$
0
0

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

Jeg fikk tydelig beskjed på Instagram i dag at dere hadde lyst på oppskriften på kirsebærsnurrer med smuldretopping.  NÅ!

Med en gang!

Herlig! Jeg elsker at dere er engasjert, at dere følger med og at jeg får tilbakemeldinger – fortsett med det!

Så var det disse kirsebærsnurrene. Jeg lagde bringebærsnurrer forrige uke. Kanongode bringebærsnurrrer om det er lov å skryte av sine egne oppskrifter. Jeg gjør det av og til, beklager ♥

Bringebærene som jeg brukte til bringebærsnurrene fant jeg i frsyedisken i butikken og ved siden av de lå det også poser med frosne kirsebær. Jeg grabbet de uten å ha en idé om hva jeg skulle bruke de til. I verste fall kunne jeg alltids lage en skikkelig digg smoothie til lunsj.

Men, siden bringebærsnurrene ble så vanvittig gode måtte jeg gruble meg frem til en oppskrift på kirsebærsnurrer. Ikke at det tok noe særlig grubling altså – det var jo bare snakk om å erstatte bringebær med kirsebær. Jeg droppet derimot kremostfyllet (kan ikke repetere meg selv for mye)  og gikk inn for en smuldretopping istedet.

Smuldretopping på gjærbakst er ikke noe nytt – en av mine favorittkaker som barn var min mors Streuselkuchen men kanskje litt nytt på en snurr? Vet ikke, spiller ingen rolle, viktigst er at det var helt fabelaktig godt. Nesten bedre enn bringebærsnurrene. Litt usikker faktisk hvilken jeg likte best, men tror jeg holder en knapp på kirsebærsnurrer inntil videre.

En ting er sikkert, jeg skal straks besøke frysedisken igjen og se om det var noen flere spennende bær jeg kan putte opp i en snurr..

Stay tuned…

Kirsebærsnurrer med smuldretopping

 

Kirsebærsnurrer med smuldretopping – ca. 12 stykker

The post Kirsebærsnurrer med smuldretopping appeared first on Mat Pa Bordet.

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

$
0
0

 

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

Det har vært stille på bloggen. Hvorfor? Fordi jeg flyr fra det ene prosjektet til det andre og glemmer helt å sette av tid for å blogge. Huff!

Jeg har derfor laget digge boller i dag i håp om at det vil kompensere for at jeg har vært så lite til stede her. Bollene drar du kanskje kjennskap til for jeg lagde de for alle første gang forrige fredag (jeg har vært aktiv på snap og insta stories). Det skulle være kanelboller som en liten fredags ‘treat’ for alle som leier kontorer her, men to ting gikk feil. Jeg hadde ikke kanel og innen jeg var ferdig var alle unntatt en igjen på kontoret. Han fikk selvsagt to boller.

Dermed ble det ikke kanelboller men disse. Jeg rotet litt rundt i skuffene mine, fant frem noen ingredienser jeg tenkte kunne være godt i en snurr og ta dah, hils på snurrer med mandler, kokos og sjokolade.

Jeg noterte selvsagt ikke mengder forrige fredag, men nå har jeg gjort det og nå blir det oppskrift. Passer fint for en helg med litt diverse værutsikter. Sett i gang og bak disse, de er superdigge og fikk en stor tommel opp fra alle her på kontorene.

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

Lyst på snurrer men tåler ikke nøtter? Prøv kirsebærsnurrer meds muldretopping

 

 

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

The post Snurrer med mandler, kokos og sjokolade appeared first on Mat Pa Bordet.

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

$
0
0

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

Ahhh, focacccia ♥ dette deilige, luftige, saftige brødet ble plutselig enda bedre med en haug av rødløk på toppen! Det du ikke ser er at under rødløken er det et lag med parmesan og olje smaksatt med ovnsbakt hvitløk – mange deilige smaker her altså.

Og det er nettopp det som er hemmeligheten her – ikke vær redd for å å ha for my på toppen! Brødet skal smake av løk, hvitløk, god olivenolje og urter – vær generøs!

Synes du løken er litt vel stekt? Da er det bare å være flinkere enn meg og dekke til focacciaen med et stykke bakepapir under stekingen. Eller så kan du gjøre som meg, late som ingenting og strø litt ekstra med grønne urter på toppen….

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

Vil du gjøre det enda mer lettvint kan du bruke denne oppskriften på eltefritt focaccia  og toppe den med løken fra denne oppskriften. Da er halve jobben gjort mens du sover…

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

The post Focaccia med ovnsbakt løk og urter appeared first on Mat Pa Bordet.

Bollefocaccia med smuldretopping

$
0
0

Bollefocaccia med smuldretopping

Denne kaken er inspirert av Elin’s bollefocaccia og Streuselkuchen – en sterk barndomsfavoritt.

Kjenner du meg, vet du at jeg har tysk mor og at mine mattradisjoner bærer noe preg av det. Streuselkuchen, en søt gjærbakst toppet med smuldredeig er en klassisk tysk bakst som jeg spiste mye av som barn. Min mor lagde den i langpanne og pleide å smøre et lag med syltetøy mellom gjærbaksten og smuldretopping for å gjøre den ekstra god. Kaken var en av mine favoritter!

Elin, som skriver bloggen krem.no og som nylig har utgitt boken ‘Alle kan bake’  (anbefales forøvrig for alle som liker eller ønsker å komme i gang med baking) kom på noe så godt som bollefocaccia for en liten stund siden. Der fant hun på å kombinere gjærbakst med blåbær og vaniljekrem og bruke samme teknikk som når du lager en focaccia – uten oljen selvsagt. Man kan trygt si at det var en vinnende kombinasjon.

For enkelhetens skyld har jeg også kalt denne kaken for en bollefocaccia. Jeg bruker ikke samme teknikk som Elin, men den er såpass lik at jeg håper hun synes det er ok at det heter det samme. Det er basisoppskrifter som brukes fra bloggen for å lage denne kaken, men prøv gjerne også Elins variant.

Fremgangsmåten er ganske enkel. Gjærdeigen lages og settes til heving. Lag vaniljekremen og smuldretoppingen i mens. Så er det bare snakk om å sette sammen kaken, la den etterheve en halvtimes tid og sette den i ovnen.

Bildene er tatt mens kaken fortsatt var lunken. Jeg må jo innrømme at gjærbakst smaker aller best mens de fortsatt er litt lunkne. Denne var intet unntak.

Bollefocaccia med smuldretopping

Bollefocaccia med smuldretopping

The post Bollefocaccia med smuldretopping appeared first on Mat Pa Bordet.


Flettebrød med pesto

$
0
0

pesto flettebrød

Ord er unødvendig – dette brødet er bare digg. Rett og slett.

Deilig loff med plenty av pesto (hjemmelaget). Masse smak, litt grisete. Skjær det i skiver eller bare riv av stykker. Prøv å behersk deg.

Flettebrød med pesto er ‘flettet’ på samme måte som denne kaken – babka – med sjokoladefyll (den anbefales!). Deigen rulles ut til en firkant, smøres med pesto og rulles opp til en pølse. Pølsen skjæres i to på langs og de to halvdelene ‘flettes’ sammen. Fletta legges i en brødform, etterheves og stekes.

Jeg liker å bruke en litt liten brødform slik at brødet vokser opp over kanten og der litt tjukk og ‘bollete’ ut. Den kan også stekes i en større brødform.

Pestoen er hjemmelaget. Jeg har laget en spinatpesto her og gitt den litt ekstra piff med tanke på hvitløk og krydder og litt mindre olje for at det ikke skal renne utover. Spinatpestoen passer godt til brødet, ikke minst på grunn av fargen. Slik så brødet ut før den gikk i ovnen.

flettebrød med pesto

Vakkert, ikke sant?

Da er det bare å sette i gang og lage brødet selv. Om den ikke skal spises med det samme kan den fryses. Server den med supper og gryteretter eller lag en skikkelig digg blings.

Flettebrød med pesto – 1 brød

The post Flettebrød med pesto appeared first on Mat Pa Bordet.

Halvgrove kanelboller

$
0
0

Halvgrove kanelboller

Jeg lagde kanelboller på fjellet denne helgen (sjekk instagram) og dævern så gode de var. De gikk også unna, for hva er vel bedre enn å gå seg en lang tur, komme hjem og spise lunkne kanelboller? Ikke mye, skal jeg si deg.

Vel hjemme igjen slo det meg at hvis man skal spise kanelboller ofte (og det er jo fare for det nå som høsten er her og vinteren er i anmarsj) kunne det kanskje være en idé å lage, om ikke en grov variant, i hvert fall en halvgrov variant. Som sagt, så gjort.

Her har du oppskriften på halvgrove kanelboller laget med speltmel. Iht. brød kalkulatoren hos brød og korn kan du bytte ut siktet speltmel med siktet hvetemel og fortsatt ha halvgrove kanelboller. Den saken er da opp til deg. Til info er speltmel dyrere enn hvetemel.

Jeg har også brukt de nye, superpraktiske margarin ‘sticksene’ til Melange. Praktisk fordi de er målt opp i 100g staver og da er det bare å skjære de i biter og ha opp i deigen mens maskinen elter. En og en halv stick gikk med til fyllet. De la jeg på benken mens deigen hevet seg slik at de var myke når jeg skulle blande de med sukker og kanel.

Så her har du de, halvgrove kanelboller som du kan spise med litt bedre samvittighet. Anbefaler også en tur før eller etter at de spises  ♥

Halvgrove kanelboller

 

Halvgrove kanelboller – 16 stykker

 

The post Halvgrove kanelboller appeared first on Mat Pa Bordet.

Kringle med epler, ingefær og mandler

$
0
0

Kringle med epler, ingefær og mandler

Har jeg fortalt at jeg er glad i å bake? Det har jeg helt sikkert, men hvis ikke så har du sikkert merket det her på bloggen. Det ligger nesten 200 oppskrifter på gjærbakst her  allerede (!!!!), og nå lager jeg plass til en til.

I dag har vi kommet til kringle (den første kringle oppskriften her på bloggen faktisk) og siden det er høst fylles den med epler. Epler, krydder og nøtter for å være presis.

Selve deigen er inspirert av oppskriften på halvgrove kanelboller. Den deigen er tatt et skritt videre og fått litt rømme og egg med på veien. Bare for å gjøre litt stas på den. Du kunne selvsagt også bruke samme oppskriften som for kanelbollene om du ønsker. Eller hvilken som helst bolledeig for den saks skyld.

Deigen rulles ut, fyllet legges i en stripe bortover deigen og så rulles den sammen til en pølse. Istedenfor å skjære den i skiver (som du ville ha gjort om du skulle lage snurrer) formes pølsa til en ring. Og så enkelt er det.

Litt melisglasur er alltid godt på toppen. Har du tenkt å fryse kringlen anbefaler jeg at du venter med melisglasuren til den er tint og du skal servere den.

Nå har jeg som sagt fylt denne kringlen med en epleblanding, men her er det rom for variasjoner. Fyll den med hva som helst, men pass på at fyllet ikke er for ‘vått’. Det er i grunnen mitt eneste råd her, det er ellers fritt frem ♥

Kringle med epler, ingefær og mandler

Kringle med epler, ingefær og mandler

The post Kringle med epler, ingefær og mandler appeared first on Mat Pa Bordet.

Grove pestosnurrer med fetaost og oliven

$
0
0

Pestosnurrer med fetaost og oliven

Kan en bli lei snurrer? Nei, det kan man faktisk ikke.

Her kommer derfor nok en oppskrift på snurrer – hils på grove pestosnurrer med fetaost og oliven. Du kommer til å elske de, garantert.

Utgangspunkt er igjen den berømmelige spinatpestoen. Spinatpesto er en enkel sak å diske opp med og noe jeg ofte har stående i kjøleskapet. Oppskriften lager et glass og du vil bruke litt over halvparten (om ikke mer) på disse snurrene. Resten kan du servere på si, som dip, eller du kan oppbevare den i kjøleskapet og ha den på pasta, smøre den på skiva, ha den på kylling eller fisk før du setter de  i ovnen, osv. osv. Pestoen er allsidig og god så du kommer helt sikkert til å finne bruk for resten.

Hva gjelder disse snurrene så er de saftige og gode. Hadde det vært sommer, hadde jeg servert de til salat for eksemple. Eller tatt de med på båttur. Om høsten og vinteren kan de serveres til supper eller gryteretter.

Du trenger selvsagt ikke å servere noe som helst med de – de er et lite måltid i seg selv og kan sendes med i matpakker eller spises til kvelds når man vil ha noe raskt og godt.

Snurrene egner seg fint til frysing. Tin de gjerne i romtemperatur og legg de en rask tur i varm ovn for å få den ‘nystekte’ følelsen.

Pestosnurrer med fetaost og oliven

Glad i snurrer? Du finner flere oppskrifter her.

Grove pestosnurrer med fetaost og oliven – 12-16 stykker

The post Grove pestosnurrer med fetaost og oliven appeared first on Mat Pa Bordet.

Safransnurrer med marsipan

$
0
0

safranboller

Safransnurrer med marsipan er luksus! Kostbare ingredienser, og du verden så usannsynlig godt!

Du kunne selvsagt sløyfe safranen eller bytte det ut med gurkemeie (som vil gi deg gulfargen, men ikke smaken), da blir det ‘vanlige’ snurrer med marsipan. Godt det og, men om du vil feire noe eller gjøre stas på noen så spanderer du safranen.

Duften og smaker er umiskjennelig og passer godt til denne gjærbaksten. Kombinert med marsipan, mandler (for litt krønsj) og rosiner (bare ekstra sødme) er bare, ja, hva jeg si, helt utrolig godt!

Kos deg med disse, nyt de. Del de med dine kjære.

De smaker selvsagt aller best rett fra ovnen. Dvs, la de avkjøle først og spis de helt ferske, eller litt utover dagen.

Skal du ikke spise før til neste dag vil jeg anbefale å fryse de og la de tine før de skal spises. En rask tur i en varm ovn vil friske de opp ytterlig.

Og kos deg med bakingen! Fargen og lukten på deigen er helt fantastisk. Og når  safransnurrene først står i ovnen kan jeg love deg en aldeles videunderlig duft i huset.

safranboller

Lyst å lage lussekatter? Oppskriften finner du her. 

Safransnurrer med marsipan – ca. 16 snurrer

The post Safransnurrer med marsipan appeared first on Mat Pa Bordet.

Viewing all 91 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>